Elever og lærer ser koncentreret mod en fremlæggelse

CPH:DOX

Under temaugen ”demokrati under udvikling” inviterer Undervisningsministeriet, CPH:DOX og EVERYDAY til en gratis filmvisnings + workshop forløb om demokrati i børnehøjde for mellemtrin- og udskolingselever.

Vi viser dokumentarfilmen ”Børneborgmesteren” om den marokkansk-hollandske dreng Yassine, der bliver valgt som børneborgmester i sin hjemby og gør det til sin mærkesag at sørge for, at hollandske børn og børn af anden etnisk herkomst får bedre mulighed for at lære hinanden at kende og lege mere sammen. I forlængelse af filmen viser vi klip af børn, der styrer i Den Grønne Friskoles børnedemokratiske samfundsprojekt ”UTOPIA” og workshopper med eleverne om bud på, hvordan man gøre en forskel der, hvor man er.

Dagen efter inviterer vi indenfor på Charlottenborg til en video-workshop, hvor danske dokumentarfilminstruktører fra Opbyg Samfundet står klar til at guide eleverne i at lave videoer om deres egne bud på, hvordan de kan gøre en forskel der, hvor de er.

Filmvisning og videoworkshoppen er delt op over to forskellige dage og lokationer, det er dog muligt at nøjes med filmvisningen, hvis I ikke har tid til begge dele.

For bestilling eller spørgsmål skriv til CPH:DOX for Børn og Unge på sarah.o@cphdox.dk.

Bestilling sker efter først til mølle princippet.

Filmvisninger af børneborgmesteren:

D. 22/3 kl: 09:00 - 10:00 i Støberiet på Blågårds Plads 5, 2200 København

Videoworkshop:

D. 23/3 kl: 10:00 - 12:00 i Kunsthal Charlottenborg på Kongens Nytorv 1, 1050 København

CPH:DOX for børn og unge

Virkeligheden kan være svær at blive klog på – men med dokumentarfilm bliver det lidt nemmere. Og når filmen er både aktuel, fængende og fuld af viden, er dokumentarfilm også et stærkt supplement til undervisningen. Ikke mindst når filmene bliver vist, der hvor de fortjener at blive set – på det store lærred.
Skoleprogrammet på CPH:DOX består af mere end 22 film, der er målrettet specifikke fag og temaer, så du som lærer får mest muligt ud af at tage dine elever med på CPH:DOX. Vi kombinerer alle visninger med efterfølgende debatter, workshops og oplæg, så eleverne får masser af ny viden, inspiration og nye perspektiver med hjem.
Danske børn og unges interesse for politik er historisk lav. Men sammenhængskraft, fællesskab og medborgerskab spiller stadig en enorm rolle for os alle. Derfor dykker CPH:DOX med temaet Demokrati helt ned i “den mindst ringe styreform” og undersøger demokratiets rolle – for både børn og voksne.